szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A tömeges madárpusztulás pár nappal azután történt Louisianában, hogy a szomszédos Arkansas államban nagyjából ötezer feketerigó pusztult el.

Újabb tömeges madárpusztulás történt az Egyesült Államok déli részén. Ezúttal Louisiana államban találtak nagyjából ötszáz madártetemet, és az állatok pusztulását nem tudják megmagyarázni - közölték kedden helyi tisztségviselők.

Az elpusztult madarakat a Louisiana állam keleti részén található Pointe Coupee egyházmegyében találták meg - közölte az állam vadvédelmi ügynökségének egyik munkatársa. Olivia Watkins elmondása szerint már küldtek szövetmintákat egy laboratóriumba, és még várják a vizsgálatok eredményeit.

A tömeges madárpusztulás pár nappal azután történt, hogy a szomszédos Arkansas államban nagyjából ötezer feketerigó pusztult el. A madarak tömegében hullottak az égből Beebe városkára, szilveszterkor. Az arkansas-i hatóságok még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit - közölték helyi tisztségviselők.

A hatóságok szerint a madarak megijedtek a szilveszteri tűzijátékoktól, és az éjszaka ellenére repülni kezdtek. A sötétben rosszul látó feketerigók ezután fáknak, házaknak és egymásnak csapódtak, és elpusztultak. Az előzetes vizsgálatok szerint a madarakkal fizikai sérülések végeztek.

A madárpusztulással egy időben nagyjából kilencvenezer hal pusztult el az Arkansas-folyóban, nagyjából 160 kilométerre Beebe városától. Tisztségviselők elmondása szerint a két eset között nincsen összefüggés. A halak esetében azt gyanítják, hogy egy betegség okozta pusztulásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!