szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Berlusconi több nőnek is megengedte szexuális szolgáltatás fejében, hogy használjon Milánó közelében lévő lakásokat, amelyeket a kormányfő még a hetvenes évek ingatlanbefektetései keretében építtetett.

"Jelentős" számú fiatal prostituálttal volt viszonya Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek - mondták hétfőn olasz ügyészek. A római képviselőház honlapjára is fölkerült dokumentum szerint Berlusconi több nőnek is megengedte szexuális szolgáltatás fejében, hogy használjon Milánó közelében lévő lakásokat, amelyeket a kormányfő még a hetvenes évek ingatlanbefektetései keretében építtetett. A nyomozást folytató ügyészek azt is vizsgálják, hogy volt-e viszonya a Ruby becenévre hallgató, 17 esztendős éjszakai táncosnővel.

Az ügyészség a parlament engedélyét kérte ahhoz, hogy átkutassák Berlusconi egyik partnerének az irodáját, akiről feltételezik, hogy a 74 éves miniszterelnök nevében fizette ki a nőket. A parlament illetékes bizottsága a héten dönt a kérelem engedélyezéséről vagy elutasításáról. Berlusconi tagadja, hogy bármi jogtalant követett volna el és abszurdnak tartja a vádakat, továbbá szerinte a politika által irányított ügyészek törvénytelenül járnak el. A miniszterelnök vasárnap azt mondta, hogy még soha nem fizetett szexért és stabil viszonya van valakivel, amióta külön él második feleségétől. Mindazonáltal Berlusconi aligha lélegezhet fel, az Alkotmánybíróság múlt csütörtökön részlegesen megsemmisítette azt a mentelmi jogi törvényt, amelytől a miniszterelnök ellen indított több per sorsa függött. 

A bíróság alkotmányellenesnek minősítette a "legitim akadályoztatás" nevet viselő törvénynek azt a passzusát, amely automatikusan engedélyezte a kormány tagjai számára, hogy elfoglaltságukra hivatkozva ne jelenjenek meg a bíróság előtt. Ez azzal járt, hogy a miniszterelnök ügyében elindított két per lefolytatását kötelezően fel kellett függeszteni. Berlusconinak azzal is szembe kell néznie, hogy amióta szakított korábbi szövetségesével, Gianfranco Finivel, parlamenti többsége is meglehetősen törékeny. Megfigyelők a tornyosuló problémák miatt előre hozott választásokra számítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt

Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB