szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A milánói ügyészség egyebek között azzal gyanúsítja Berlusconit, hogy pénz ellenében szexuális szolgáltatásokat vett igénybe tavaly az akkor még kiskorú, 17 esztendős lánytól.

Állítólag ötmillió eurót kért a hallgatásért egy fiatal marokkói prostituált Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöktől. Az olasz sajtóban "Rubygate" néven ismert ügyben a milánói ügyészség egyebek között azzal gyanúsítja Berlusconit, hogy pénz ellenében szexuális szolgáltatásokat vett igénybe tavaly az akkor még kiskorú, 17 esztendős lánytól, a Ruby becenéven emlegetett Karima el-Mahrug marokkói táncosnőtől. Ráadásul hivatali hatalmával visszaélve májusban közbenjárt egy milánói rendőrkapitányságon, hogy engedjék szabadon a lopásért őrizetbe vett lányt. Feltételezések szerint a miniszterelnök így akarta elkerülni annak kitudódását, hogy észak-olaszországi rezidenciáján több alkalommal igénybe vette egy kiskorú prostituált szolgáltatásait.

A milánói ügyészség utasítására lehallgatott telefonbeszélgetések átiratát elolvasó, az ANSA által meg nem nevezett források közölték: Ruby kifecsegte egyik barátnője anyjának , hogy ötmillió eurót kért Berlusconitól, s ezt meg is kapja a tagadásért és hallgatásért cserébe. Egy másik beszélgetésben a marokkói lány úgy fogalmazott, hogy "nem aggódunk""... "mert Silvio folyamatosan telefonál nekem. Azt mondta, hogy 'Játszd meg az őrületet, beszélj hülyeségeket!'". Egy harmadik beszélgetést idézve Ruby arról szólt, hogy Berlusconi arra kérte, ne mondjon senkinek semmit, s annyi pénzt ad neki, amennyit csak kér. "Tetőtől talpig beborítalak arannyal, az a fontos, hogy mindent titkolj el" - mondta állítólag akkor a miniszterelnök.

A milánói ügyészség hétfőn közölte, hogy "meggyőző tényekkel" rendelkezik a Rubygate-ügyben, s bizonyítani tudja a kiskorú prostituálásának és a hivatali hatalommal való visszaélésnek a vádját. A marokkói lány neve októberben tűnt fel az olasz sajtóban. A lány elmondta, hogy Berlusconi két barátjának a közvetítésével többször is járt más fiatal nőkkel együtt a kormányfő Milánó melletti villájában. Állítása szerint nem létesített szexuális kapcsolatot a kormányfővel, aki előtt elhallgatta, hogy még kiskorú. Berlusconi tagadja, hogy bármi jogtalant követett volna el. Abszurdnak tartja a vádakat, és szerinte a politika által irányított ügyészek törvénytelenül járnak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter