szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz képviselőház szerdán jövő hétre halasztotta a döntést a milánói államügyészség kérvényéről, hogy házkutatást tarthasson a kormányfő egyik ingatlanában.

A nyomozók azzal gyanúsítják Silvio Berlusconit, hogy viszonyt létesített "számos" fiatal prostituálttal, köztük az akkor még 17 esztendős, Ruby becenévre hallgató marokkói bevándorlóval. Magát a prostitúciót nem büntetik Itáliában, de a kiskorúak prostitúció általi kizsákmányolása tilos. Az államügyészség azokat a Milánó környéki, Berlusconi tulajdonában álló lakásokat akarja átvizsgálni, ahol a hírek szerint a prostituáltak "szolgáltatásaik" fejében fedélt kaptak.

A parlament illetékes bizottsága a várttal szemben szerdán nem hozott döntést, jövő keddre halasztotta állásfoglalását a kérvényről.
 
A kormányfő tagadja a vádakat, azt viszont bejelentette, hogy a hétvégén nem jelenik meg a milánói államügyészség idézésére. "Az államügyészség olyan, mint egy kivégzőosztag, nem teszek előttük vallomást" - mondta Berlusconi. Az ügyészség január 21. és 23. közötti időpontot adott meg, de a miniszterelnök ügyvédei kétségbe vonják a milánói hatóság illetékességét, szerintük a monzai ügyészségnek kellene eljárnia.

Berlusconi azt mondta, hogy az ügyet "a média fabrikálta", és "folyamatos kémkedés" áldozata. A miniszterelnök kedden találkozott Giorgio Napolitano államfővel, aki sürgette, hogy tisztázza magát a vádak alól. Berlusconi ártatlanságát hangoztatta, a vádakkal politikai kárt akarnak okozni neki - védekezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete

Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek