szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rohamosan csökken az állítólagos szexbotrányba keveredett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök népszerűsége, pártjáé viszont növekszik.

Ez tűnt ki egy Rómában vasárnap késő este nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból, és elemzők szerint az adatok arra utalnak: a 74 éves miniszterelnök a tekintélyvesztés ellenére megnyerné az esetleges előre hozott választásokat, pártja, a jobbközép Szabadság Népe Párt ugyanis mindenképp "befutó" lenne.

A felmérést a Corriere della Sera című napilap közölte, és eszerint a megkérdezettek több mint 50 százaléka azt hangoztatta, hogy Berlusconinak le kellene mondania. Pártjának támogatottsága ugyanakkor növekedett.

A közvélemény-kutatás azt követően látott napvilágot, hogy olasz ügyészek azzal vádolták a  miniszterelnököt: jelentős számú fiatal prostituálttal volt viszonya. A nyomozást folytató ügyészek most is vizsgálják, hogy Berlusconinak volt-e kapcsolata egy Ruby becenévre hallgató, 17 esztendős táncosnővel. Berlusconi tagadta, hogy bármi jogtalanságot követett volna el, és azt hangoztatta, hogy a szerinte a politika által irányított ügyészek törvénytelenül járta el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől