szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország felülvizsgálja a múlt héten ez ügyben bejelentett intézkedéseit, és az esetlegesen EU-jogba ütköző elemeit módosítja vagy visszavonja.

Új, konkrét intézkedéseket javasol az Európai Bizottság az élelmiszerek szennyezettségének ellenőrzése érdekében a németországi dioxinügyet követően - jelentette be John Dalli, a testület fogyasztóvédelmi és egészségügyi felelőse hétfőn Brüsszelben.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az uniós mezőgazdasági miniszterek találkozójának szünetében - Dallival közösen - tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy Magyarország felülvizsgálja a múlt héten ez ügyben bejelentett intézkedéseit, és az esetlegesen EU-jogba ütköző elemeit módosítja vagy visszavonja.

A biztos olyan intézkedéseket javasolt, amelyek garanciát jelentenek arra, hogy ilyen és hasonló botrányok a jövőben ne forduljanak elő - közölte a magyar miniszter. Leszögezte:  az unió számára fontos, hogy egészséges élelmiszerek kerüljenek a fogyasztók asztalára, továbbá az EU megőrizze a világ leginkább minőségi élelmiszertermelőjének szerepét.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából