szerző:
MTI

Legalább 35 embert megölt és 65-öt megsebesített csütörtökön az iraki fővárosban egy gépkocsiba rejtett pokolgép. A jármű Bagdad egyik főleg síiták lakta negyedében egy temetkezési sátor közelében parkolt.

A 35 halottról Hamisz asz-Szaad egészségügyi miniszterhelyettes számolt be, egy kórházigazgató pedig azt közölte, hogy az áldozatok száma feltehetően növekedni fog. Az utóbbi egy hétben csaknem 200 ember lett merénylet áldozata Irakban. A támadások főleg a síita kisebbséghez tartozók és a biztonsági erők ellen irányultak.

A kora délutáni órákban felrobbantott gépkocsi más járművek között parkolt a temetkezési sátor közelében, ezért nem keltett gyanút. Szemtanúk szerint a helyszínen tartózkodók kövekkel dobálták meg az iraki biztonsági erők oda siető tagjait, s azt kiabálták, hogy nem képesek védelmet nyújtani nekik.

Csütörtökön több kisebb merénylet is volt Irakban. A reggeli órákban egy út mentén elrejtett pokolgép egy embert megölt és öt személyt megsebesített. Másfél órával később a fővárosban járőröző katonák mellett történt egy halálos és három sebesült áldozatot követelő robbanás. A bagdadi villamos művek munkába tartó igazgatója ellen is merényletet kíséreltek meg, s a neki szánt, út mellé helyezett pokolgép detonációja az egyik testőrét megölte, két másikat pedig megsebesített.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Moszkvai robbantás: a merénylő nem kaukázusi volt

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn végrehajtott öngyilkos merénylet elkövetője bizonyosan nem kaukázusi - állapították meg az Orosz Tudományos Akadémia Etnológiai és Antropológiai Intézetének plasztikai rekonstrukciós laboratóriumában.

Elbukott a nagy kísérlet, nem jött be Finnországban a feltétel nélküli alapjövedelem

Elbukott a nagy kísérlet, nem jött be Finnországban a feltétel nélküli alapjövedelem

Megformázta legóból az MTVA-nál történteket a Kétfarkú

Megformázta legóból az MTVA-nál történteket a Kétfarkú

Márki-Zay: Sokan kérdezik, miért nem vezetem győzelemre a népet

Márki-Zay: Sokan kérdezik, miért nem vezetem győzelemre a népet

Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről

Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről