szerző:
FH/Hírszerző
Tetszett a cikk?

Két repülőteret is ideiglenesen lezártak csütörtök hajnalban, New Yorkban, ahol a városi közlekedési szolgáltatások nagy része akadozik a hóviharok miatt. A szélsőséges időjárás az Egyesült Államok egész keleti partját megbénította, fennakadásokat okozva a légi és földi közlekedésben. A nehézségek miatt Barack Obama elnök is csak késve érkezhetett meg egynapos wisconsini látogatásáról csütörtök hajnalban a washingtoni Fehér Házba.

A New York-i John F. Kennedy repülőteret és a New Jersey-i Newark repülőteret nem sokkal éjfél után zárták le, miután a hóvihar mintegy 30 centiméternyi havat hozott a térségbe. A légi kikötőket néhány órával később megnyitották, ám folyamatosak a késések. Hasonló helyzetet teremtett a havazás a Washingtontól Bostonig tartó területen: a fővárosban szintén le kellett zárni egy időre a Dulles és a Reagen repülőtereket. Washington környékén több mint 420 ezer ember maradt áram nélkül az éjszakai vihar miatt, reggel pedig nem tudott elindulni a vasúti- és buszjáratok többsége.

A ritka, villámlásokkal kísért hóvihar az ötödik nagyobb havazás volt az elmúlt néhány hétben az Egyesült Államok észak-keleti partvidékén. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) helyi idő szerint szerda este viharriasztást adott ki a Washington-Boston korridorra, ami csütörtök délelőttig volt érvényben. A figyelmeztetés értelmében csak azoknak ajánlották az útra kelést, akiknek halaszthatatlan dolguk volt. Ám őket is arra szólították fel, hogy szerelkezzenek fel meleg ruhával, valamint enni- és innivalóval arra az esetre, ha elakadnának a hóban a járművükkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!