szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn elkövetett öngyilkos merénylettel összefüggésben az orosz hatóságok a gyanúsítottakat keresik, főként egy Vitalij Razdobugyko nevű férfit, aki az iszlám legradikálisabb áramlatára, a vahhábizmusra tért át - jelenti a pénteki orosz sajtó.

Razdobugyko a  Nogaj Dzsamaat csoporttal áll kapcsolatban, s ennek kapcsán a lapok írnak a sztavropoli szélsőséges szervezetre mutató nyom hátteréről és több tisztségviselő leváltásáról. Az egyik újság arról is beszámol, hogy a közlekedés biztonságáért felelős rendőrségi igazgatóság munkatársai tavasztól decemberig egyetlen fillér fizetést sem kaptak.

A leváltott tisztségviselők között van a repülőtér rendőri szolgálatának vezetője és két helyettese; a vezető és az egyik helyettes komoly érdemeket szerzett a terrorizmus elleni harcban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet