szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett januári terrorakció tettese feltehetőleg Magomed Jevlojev ingusföldi születésű, 20 éves fiatalember volt: a szülőfalujában élő rokonaitól már DNS-mintát vettek, és most várják az azonosítás eredményét.

Mindezt az észak-kaukázusi fegyveres testületekhez közel álló források közölték pénteken az Interfax hírügynökséggel. Az Interfax Ali-Jurt faluban, ahol Jevlojev született, megtudta, hogy a fiatalember nemrég elindult munkát keresni. Idrisz Ganisev, a falu elöljárója elmondta: a család nem jelentette be, hogy Jevlojev eltűnt volna, és a családtagok változatlanul Ali-Jurtban laknak, legalábbis Ganisev 2-3 napja látta őket. Az elöljáró nem tudott arról, hogy a falu szülöttének köze lenne a merénylethez, csak annyit tudott mondani, hogy jártak ott nyomozók.

A január 24-i merénylet a terroristával együtt 37 ember életét oltotta ki, és a hét végén még mindig több mint 100 sérült volt kórházban. Miután korábban kiderült, hogy a pokolgépeket Pjatyigorszkból menetrendszerű buszon, két szauna-fűtőtestbe rejtve szállították Moszkvába, a Moszkovszkij Komszomolec című lap munkatársai végigmentek az útvonalon egy dobozba csomagolt porszívóval, a doboz pokolgép szállítására is alkalmas lett volna. Mint a lap pénteki számában a riporterek. A terrorizmus elleni harc porhintés című cikkben megírták, az úton 13 ellenőrző pontnál állt meg a busz, de sehol nem állt tovább 2-3 percnél, útleveleiket egyszer nézte meg rendőr, és a csomagokat, személyes holmikat egyszer sem ellenőrizték.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály