szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Az Interfax orosz hírügynökség szerint a moszkvai merényéő 16 éves öccsét és 22 éves nővérét is őrizetbe vették.

A tettes két testvérét, a 16 éves Ahmedet és a 22 éves Fatimát az ingusföldi orosz hatóságok vették őrizetbe. Az ITAR-TASSZ orosz hírügynökség szerint őrizetbe vettek egy harmadik fiatalt is, a 23 éves Umar Aushevet. A két hírügynökség közlése szerint a testvérek és a harmadik férfi, akiről nem tudni, hogy rokon-e, segítették a moszkvai robbantót.

A Domogyedovón elkövetett merényletért az iszlamista vezér, Doku Umarov vállalta a felelősséget. Egy hétfőn közzétett videofelvétel szerint ő adott utasítást a moszkvai repülőtéri robbantásra. A www.kavkazcenter.com iszlamista honlapon látható felvételen azzal fenyegetőzik a 46 éves Umarov, hogy további véres támadásokat fognak végrehajtani egy kaukázusi független muzulmán állam létrehozásáért folytatott harcában.

Az állítólagosan a terrorakció napján készült felvételen a terepruhát viselő Umarov, aki a Kaukázus emírjének nevezi magát, a Putyin orosz miniszterelnök ellen irányuló, "különleges hadműveletnek" nevezte a domogyedovói merényletet, és azt állította, hogy"akkor és ott hajtanak végre akciót, amikor és ahol akarják".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül