szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Juszef al-Karadavi sejk, a muzulmán ulémák (hittudósok) világszövetségének elnöke a Tahrír téren elmondott, a tévében is közvetített prédikációjában felszólította az egyiptomi hadsereget, hogy "szabadítsa meg" az országot a Mubarak által alakított kormánytól.

Egy befolyásos egyiptomi hitszónok új kormány magalakítására és az összes politikai fogoly elengedésére szólította fel pénteken az egyiptomi hadsereget a Kairó központi terén tartott nagygyűlésen, amelyet Hoszni Mubarak államfő egy héttel ezelőtti lemondásának alkalmával rendeztek.

Juszef al-Karadavi sejk, a muzulmán ulémák (hittudósok) világszövetségének elnöke a Tahrír téren elmondott, a tévében is közvetített prédikációjában felszólította az egyiptomi hadsereget, hogy "szabadítsa meg" az országot a Mubarak által alakított kormánytól. A jelenlegi egyiptomi kabinet összetételében javarészt ugyanolyan, mint amelyet Mubarak alakított meg röviddel lemondása előtt. A kormány átalakítása a következő napokban várható.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine