szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lezuhant a francia légierő egyik Mirage 2000 típusú vadászgépe szerdára virradóra Közép-Franciaországban: a hatóságok az eltűnt pilótákat keresik.

A nukleáris haderő részét képező Mirage eddig ismeretlen okokból csapódott földbe egy mocsaras vidéken. A vadászgép ütötte 25 méter átmérőjű kráter azonnal feltöltődött vízzel, s ez nehezítette a kutatást. A folyadék kiszivattyúzása egészen estig elhúzódott. A vadászgép egy része a baleset során hamuvá égett. A kráter környékén emberi maradványokra bukkantak - mondta Olivier Quérard államügyész. Összehasonlító DNS-vizsgálat során derítik ki, hogy a harmincas éveikben járó eltűnt pilótákról van-e szó - tette hozzá. 

A hatóságokhoz nem érkezett automatikus vészjelzés, amelynek a katapultáláskor azonnal működésbe kell lépnie. A tapasztaltnak számító személyzet éjszakai körülmények között gyakorolta a mélyrepülést, amikor a gép lezuhant. A vadászgép egy északkelet-franciaországi támaszpontról indult útnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Halálos ételmérgezés egy gyorsétteremben

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-hálózat avignoni üzletének vezetője ellen, miután bebizonyosodott, hogy egy fiú halálát az ott elfogyasztott szendvics miatti ételmérgezés okozta - tudatták igazságügyi források.

Hírszerző/FH Világ

Már a hamisítók is a londoni olimpiára gyúrnak

Bár még másfél év van a londoni olimpiáig, nemcsak a szervezők, de a hamisítók is lázasan készülnek az eseményre. A napokban több ezer ruházati cikket foglaltak le a brit hatóságok Londonban, amelyeken illegálisan szerepelt a 2012-es ötkarikás játékok logója.

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat