szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg tegnap Kairóban tettek látogatást többek között az ENSZ koordinációs szervezeténél (OCHA), az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai pénteken az egyiptomi-líbiai határon végeztek menekültügyi és egészségügyi felméréseket - tette közzé a szervezet.

A segélyszervezet líbiai-egyiptomi határon tartózkodó munkatársainak helyszíni tájékoztatása szerint a több mint 70 ezer menekült közül hétezren ragadtak a határ menti táborokban. Többségük vendégmunkásként dolgozott Líbiában és minél hamarabb tovább szeretnének utazni hazájukba.

A határ mentén átmenetileg tartózkodó menekültek étkeztetése és az egészségügyi ellátása megoldást igényel - olvasható a szervezet közleményében. Az élelem, ivóvíz és higiéniai eszközök mellett szükség van az éjjeli hidegek miatt takarókra és meleg ruházatra - tették hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a tervek szerint továbbutaznak majd a líbiai Bengáziba, hogy ott is segítséget nyújtsanak a humanitárius krízis károsultjai számára. Eközben az egyiptomi-líbiai határ menti menekülttáborok környékén élők segélyezésének szervezése is folyamatban van - írták a hvg.hu-hoz is eljuttatott közleményben.

A humanitárius válság elől menekülők megsegítése érdekében az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtő felhívással fordult a lakossághoz: munkájához a szervezet csekken vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon „Líbia” megjelöléssel vagy a www.segelyszervezet.hu oldalán online adományozással fogad adományokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények

Megeszik a gyúlékony növényzetet, így mentik meg a spanyol erdőket a bölények