szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Állambiztonsági épületeket ostromoltak meg demokráciakövetelő tüntetők Egyiptomban, bizonyítékokat keresve arra, hogy a hírhedt belbiztonsági szolgálat megsértette az emberi jogokat.

Több száz tüntetők szombaton Kairó egyik külvárosában, Sejk Zajedben kísérelt meg behatolni az állambiztonság helyi épületébe. A szolgálat alkalmazottai a levegőbe leadott lövésekkel próbálták meg feltartóztatni a tömeget. Végül az országot irányító hadsereg akadályozta meg az épület elfoglalását.

Az egyik tüntető közölte, céljuk az volt, hogy megakadályozzák a jogsértésekről tanúskodó bizonyítékok megsemmisítését. A férfi azt állította, látták, amint rendőrök az épületben iratokat égetnek el. Kairó mellett több más egyiptomi városban is zajlottak hasonló események pénteken és szombaton.

A rettegett állambiztonsági szolgálat sorsának rendezése az egyik legvitatottabb kérdés, amelyet az arab ország katonai vezetésének meg kell oldania azután, hogy Hoszni Mubarak elnök csaknem három évtizedes kormányzás után február 11-én – több hetes tüntetéssorozat hatására – távozni kényszerült a hatalomból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát