szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Túlélte az ugrást a San Franciscó-i Golden Gate hídról egy 17 éves amerikai fiú, aki annak ellenére maradt életben, hogy 70 métert zuhant.

A könnyebb sérüléseket szenvedett fiatalt egy szörfös mentette ki a vízből. A hídról leugró öngyilkosjelöltek általában belehalnak a kísérletbe. A kamasz fiú megmentőjének azt mondta, "szórakozásból" ugrott le. Az 55 éves szörföst megszólaltató újság szerint csoda, hogy a gyerek túlélte a becsapódást. A kaliforniai iskolás osztálykiránduláson volt San Franciscóban, a rendőrség lehetséges öngyilkossági kísérlet miatt folytat nyomozást.
   
A hatóságok becslése szerint tavaly 32 ember ugrott a halálba a világhírű hídról. Az építmény 1937-es átadása óta összesen több mint 1500-an váltak meg életüktől úgy, hogy leugrottak a hídról. A esetek 99 százaléka végződik halállal. A gyakori próbálkozások miatt évek óta vitáznak arról, hogy fémhálót vonjanak a híd alá, ezzel védve az embereket. A Golden Gate hídon telefon is van arra az esetre, ha az öngyilkosjelöltek mégis segítséget szeretnének kérni.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken