szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb több száz zsidó telepes otthon ciszjordániai építéséről döntött a vasárnap az izraeli kormány.

A döntés egy nappal azt követően született meg, hogy a ciszjordániai Náblusz közeli Itamar telepen szombat hajnalban hidegvérrel megöltek egy zsidó házaspárt és három gyermekét. A család tagjait álmukban késsel gyilkolták meg. A tettes vagy tettesek után az izraeli hadsereg hajtóvadászatot indított. Benjámin Netanjahu kormányfő vasárnapra rendkívüli ülésre hívta össze a telepes politikával megbízott miniszteri bizottságot, hogy felhatalmazást adjon az újabb telepes otthonok megépítésére. Netanjahu szerint a zsidó család elleni palesztin támadás nem mérsékli a telepes otthonok létesítésének az ütemét.
   
Netanjahu hivatalának a közleménye több száz otthonról tett említést. A Háárec című napilap értesülése szerint ötszáz otthonról van szó. A döntés várhatóan a nemzetközi közösség aggodalmát váltja ki, és erősíti azt a palesztin elhatározást, hogy a palesztinok nem térnek vissza a béketárgyalásokhoz. A folyamatot azt követően függesztették fel, hogy az izraeli kormány novemberben nem volt hajlandó meghosszabbítani a telepbővítésre kivetett 10 hónapos moratóriumot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások