szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európába telepítendő amerikai rakétapajzs-elemek nem fenyegetik Oroszország biztonságát - jelentette ki egy orosz hadászati szakértő.

Az Európában létrehozandó amerikai rakétavédelmi rendszer semmiféle veszélyt nem jelent az orosz hadászati potenciálra nézve - jelentette ki csütörtökön Moszkvában Jurij Szolomonov, az orosz hadászati rakétákat tervező Moszkvai Hőtechnikai Intézet főkonstruktőre. 

"Ezek a dolgok az orosz hadászati nukleáris erőkre nézve semmiféle veszélyt nem jelentenek" - mondta Szolomonov moszkvai sajtóértekezletén. Úgy vélte: "Ez az izgalom az európai rakétavédelem körül csupán a két oldal politikusainak a ténykedése, hogy e háttér előtt tehessenek bizonyos engedményeket, csomag-megállapodások segítségével meg tudjanak oldani ezzel abszolút össze nem függő más kérdéseket, de az ország hadászati nukleáris erőinek tényleges harci hatékonyságához ennek semmi köze" - mondta a szakértő. 

Szolomonov a Moszkvai Hőtechnikai Intézet igazgató-főkonstruktőre volt mindaddig, amíg néhány hónapja az intézetben tervezett Bulava-rakétákkal végzett balsikerű kísérletek sorozata nyomán fel nem mentették igazgatói tisztségéből, de továbbra is ő maradt az intézet főkonstruktőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás