szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A líbiai kormányerők vasárnap felfüggesztik a hadműveleteket – jelentették be csütörtökön Tripoliban azzal a magyarázattal, hogy időt akarnak adni a lázadóknak a fegyverletételre.

A védelmi minisztérium "elhatározta a fegyveres terrorista bandák ellen folyó katonai műveletek leállítását vasárnap nulla órától..., hogy esélyt adjanak nekik a fegyverük letételére, és az általános amnesztiáról hozott döntés kihasználására" – jelentette a kormány hírügynöksége.

A hírből nem derül ki, hogy mennyi ideig tart a türelmi idő. A Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát támogató erők a saját állításuk szerint csütörtökön elérték a felkelők fővárosának, Bengázinak a határát. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a napirendje szerint csütörtökön dönt egy határozattervezetről, amely repülési tilalmi övezet kijelölését javasolja Líbia légterében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kadhafi: Sarkozynek elment az esze

Moammer Kadhafi líbiai vezető egy olasz lapnak kijelentette: elárulva érzi magát az ellene fordult volt európai szövetségesek, köztük Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök részéről, s azt mondta, hogy országa Európához fűződő gazdasági kapcsolatai emiatt tartós károkat szenvedhetnek.

MTI Világ

Kadhafi erői elfoglalták Zuvarát

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők visszafoglalták kedden Zuvara városát, amely addig a felkelők kezén lévő utolsó település volt Tripolitól nyugatra - közölték szemtanúk.

MTI Világ

Nem tudtak megegyezni a G8-ak a líbiai repülési tilalomról

A nagyhatalmak G8-as országcsoportjának párizsi találkozóján nem született megállapodás egy líbiai katonai beavatkozásról - mondta el kedden Alain Juppé, a házigazda Franciaország külügyminisztere, elismerve, hogy nem sikerült meggyőznie a partnereit ebben a kérdésben.

MTI Világ

Líbia: Párizs hivatalosan elismerte az Átmeneti Nemzeti Tanácsot

Franciaország csütörtökön "a líbiai nép egyetlen legitim képviselőjeként" elismerte az ellenzéki Átmeneti Nemzeti Tanácsot és hamarosan nagykövetet küld a Kadhafi-rezsim elleni fegyveres felkelés központjának számító kelet-líbiai Bengázi városába - jelentette be a francia elnöki hivatal.

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Hazaérkezése után egyből őrizetbe vették Navalnijt az orosz hatóságok

Hazaérkezése után egyből őrizetbe vették Navalnijt az orosz hatóságok

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását