szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár a polgári áldozatok elkerülése a koalíciós erők célja, nem kizárt, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezetőt is célba veszik a hadművelet során, legalábbis a brit védelmi miniszter nyilatkozata szerint.

Liam Fox brit védelmi miniszter a BBC-nek nyilatkozva "egy lehetőségnek" mondta azt, hogy Kadhafi is célponttá válhat, de ez szerinte azért problematikus, mert ebben az esetben számba kellene venni az esetleges polgári áldozatokat is, márpedig jelenleg kínosan ügyelnek arra, hogy ezt elkerüljék. Laurent Teisseire, a francia védelmi minisztérium szóvivője hétfőn határozott nemmel válaszolt a Kadhafi kiiktatására vonatkozó kérdésre. Mint mondta: a vonatkozó ENSZ-határozat "sem a közeli, sem a távoli" jövőre nem irányoz elő ilyesmit. William Gortney amerikai védelmi szóvivő is úgy nyilatkozott, hogy Kadhafi neve "nem szerepel a célpontok listáján".

A líbiai események legfrissebb részleteit itt találja. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Már a magyarok harmada oltatná be magát koronavírus ellen

Már a magyarok harmada oltatná be magát koronavírus ellen

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást