szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ingusföldön hétfőn két különleges katonai művelet keretében légitámadással és szárazföldi akcióval megöltek 17 szélsőségest és őrizetbe vettek két férfit, akiknek közük van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren január 24-én elkövetett merénylethez - jelentette be az orosz Terrorizmus-ellenes Nemzeti Bizottság Moszkvában.

A példa nélküli légicsapásról a közlemény igen szűkszavúan szólt, de annyit tudtul adott, hogy az erdős hegyi területen megsemmisített bázison öngyilkos merénylőket képeztek ki, akik Észak-Oszétiában és Ingusföldön készültek merényleteket elkövetni. Életét vesztette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat két és az orosz belügyminisztérium egy tisztje is. 

Nazranyban őrizetbe vették Iszlam és Ilesz Jangyijevet: a fivérek kísérték Moszkvába a domogyedovói merénylőt, ezért körözés alatt álltak. Verhnyij Alkun településen őrizetbe vettek egy további személyt is: Aszlan Cecsojev a szélsőségeseket élelmiszerekkel és gyógyszerekkel látta el. A bázishoz és a Jangyijev-fivérekhez a domogyedovói merénylet ügyében folyó nyomozás vezetett el. A repülőtéren idén január 24-én egy öngyilkos merénylet 37 ember életét oltotta ki, s több mint 100 embernek okozott sérüléseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rá sem ismerne a Földre, ha látná, milyen volt 55 millió évvel ezelőtt

Rá sem ismerne a Földre, ha látná, milyen volt 55 millió évvel ezelőtt

Doku360: "Akkor az Kossuth Lajos-élmény volt"

Doku360: "Akkor az Kossuth Lajos-élmény volt"

Luxemburgi külügyminiszter: Ha Biden győz, vége Orbánék aranykorának

Luxemburgi külügyminiszter: Ha Biden győz, vége Orbánék aranykorának