szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz ütött ki hétfő este egy tartályhajón a németországi Lingenben, majd több robbanás történt a hajón, és a jármű elsüllyedt. A tartályában lévő 900 ezer liter benzin az Ems folyó vizébe került. A hajó egyik matróza égési sérüléseket szenvedett.

A hajó tartályában lévő 900 ezer liter benzin a folyó vizébe került. Egy matróz égési sérüléseket szenvedett. A hajó elsüllyedése után a víz felszínén úszó benzin tovább égett, és a tüzet még kedd reggel sem sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak, akik habbal megpróbálják lokalizálni a víz tetején úszó benzint.

A tűz miatt leállították a hajóközlekedést a Dortmund-Ems-csatornán. Elővigyázatosságból éjszakára lezárták a meppeni utat és a 70-es autóutat is. A hatóságok felszólították a közelben lakókat, hogy zárjanak be minden ajtót és ablakot. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Az Ems Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, Paderborntól északra ered, és Alsó-Szászország nyugati felén keresztül Emdennél éri el az Északi-tengert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zalai Hírlap Itthon

Kiszivárgott a rendőrségi videó a botfai robbanás helyszínéről

Tragédia történt március 7-én délután Botfán, ahol egy 44 éves férfi egy flexszel próbált szétvágni egy 149 milliméteres rombológránátot, mely felrobbant. Mint kiderült, a férfi nem ezt az egy veszélyes anyagot tartotta otthon. A rendőrség háromezernél is több háborús eszközt foglalt le a helyszínen, a fegyver és lőszer arzenálról készült rendőrségi videót és képeket a Zalai Hírlap tette közzé. Magyarországon ekkora illegális arzenálra hatóságok eddig nem bukkantak, s olyan robbanószerkezet is előkerült, amit a tűzszerészek csak tankönyvekből ismertek.

Hírszerző/FH Világ

Már 76-an haltak meg a jemeni lőszergyár-robbanásban

A legfrissebb adatok szerint legalább 76 ember halálát okozta a dél-jemeni lőszer- és fegyvergyárban történt hétfői robbanás - közölték jemeni tisztségviselők. Az áldozatok között több nő és gyerek is van. A lőszergyárat egy nappal korábban fosztották ki az al-Kaida fegyveresei. A robbanás idején helyiekkel volt teli a kifosztott épület. A robbanás pontos okát egyelőre nem tudni.

Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.

Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Késsel akarta lerendezni közlekedési vitáját egy teherautó sofőrje Veszprémnél

Késsel akarta lerendezni közlekedési vitáját egy teherautó sofőrje Veszprémnél