szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Május 31-re napolták el Milánóban az olasz miniszterelnök elleni pert, amelyben egyebek közt azzal vádolják, hogy kiskorú prostituált szexuális szolgáltatásait vette igénybe. A mindössze tíz percig tartó tárgyaláson Silvio Berlusconi nem jelent meg.

Az olasz kormányfő ellen a másik vádpont, hogy visszaélt hatalmával a Ruby néven ismertté vált lány egyik rendőrségi ügyében. A bíróság előtt Berlusconi támogatói és ellenzői is tüntettek szerdán.

A 74 éves, kétszeresen elvált Berlusconi, aki soha nem csinált különösebb titkot a szerelmi ügyeiből, tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az akkor 17 éves marokkói születésű táncossal.

A hivatali visszaélés vádjával kapcsolatban pedig úgy védekezett: azért segített a lopás miatt előállított Karima El Mahroug-nak, hogy elkerülje a diplomáciai botrányt. Úgy tudta ugyanis, hogy a lány a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga. A szexuális kapcsolatot egyébként a táncoslány is tagadja.

Az olasz törvények értelmében a kiskorúval létesített nemi kapcsolat maximális büntetése három év, míg hatalommal való visszaélésért akár 12 éves börtön is kiszabható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen