szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megerősítette két olasz nő a milánói ügyészség előtt a Silivo Berlusconi olasz kormányfő ellen felhozott vádakat a villáiban rendezett partikról - közölték szerdán bírósági források.

A két piemonti fiatal nő, Chiara és Ambra tavaly augusztus 22-áról másnapra virradóra voltak meghívva a Cavaliere Milánóhoz közeli rezidenciájára. Az Értékek Olaszországa ellenzéki párt egy szenátorának tanácsára, maguktól tettek tanúvallomást a hétfői nap folyamán.

Az olasz sajtó által szerdán ismertetett beszámolók szerint válaszaik a hosszadalmas kérdezésre megerősítették a villában rendezett estélyek csapongó jellegére vonatkozó vádakat. Mint egyikük mondta, azért akart vallomást tenni, mert a miniszterelnök "elegáns vacsorákról" beszélt, neki pedig "merőben más természetű" emlékei vannak. Berlusconi ügyvédei nyomban elutasították a vallomásokat, mondván, hogy "minden alapot nélkülöznek és ellentmondanak számos ellentétesirányú jelzésnek".

A Rubygate-per április 6-án kezdődött, és azzal vádolják benne az olasz kormányfőt, hogy egy - az eseménykor még - fiatalkorú marokkói lánynak, becenevén Rubynak pénzért vásárolta meg a szexuális szolgáltatásait, majd pedig, hatalmával visszaélve szólt a rendőrségnek, hogy engedje szabadon a lopáson rajtakapott lányt.

A szóban forgó nyári estén a vallomást tevők egyike szerint alig telt el negyedóra a kezdés után, máris elfajult a parti: a meghívott lányok feltárták mellüket, intim testrészein fogdosták a miniszterelnököt, aki egy adott pillanatban megkérdezte tőlük, "készek-e a bunga-bungára". Erre kórusban felelték, hogy igen, majd levonultak az alagsorba.

Az ottani jelenetek már kellőképpen feldúlták a két vallomástevőt ahhoz, hogy távozzanak. Ekkor Emilio Fede 79 éves tv-bemondó, aki ugyancsak vádlottja a Rubygate-nek, tudatta velük, hogy mehetnek ugyan, de akkor nem remélhetik, hogy az ő tv-csatornáján időjárás-jelentést mondhatnak be. Ez az ígéret csalta ugyanis őket a Milánóhoz közeli villába, heti 5 ezer eurós fizetséggel megtoldva.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája

Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

367 forintba kerül egy euró

367 forintba kerül egy euró