szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MPP soha nem kapott támogatást az államfőtől, sem megalakulása előtt, sem utána, és természetes folyamat volt, hogy miután teljesítette a feltételeket, bejegyezték a pártot - jelentette ki Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke.

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) cáfolja, hogy ezt az alakulatot Traian Basescu román államfő nyomására, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)  alternatívájaként hozták volna létre.

A romániai magyar sajtó csütörtökön Bálint Józsefet, az MPP sepsiszentgyörgyi elnökét idézi, aki a WikiLeaks egy amerikai diplomáciai táviratra hivatkozó jelentésére reagált. Az állítólagos jelentés szerint Eckstein-Kovács Péter jelenlegi államelnöki tanácsos, akkori RMDSZ-szenátor 2008 áprilisában, a helyhatósági választások idején azt mondta amerikai diplomatáknak: az MPP-t Traian Basescu államfő nyomására, az RMDSZ alternatívájaként hozták létre.

Bálint József lejáratási kísérletnek tartja az oknyomozó portálon megjelent információkat. "Megkezdődött a jövő évi választásokra a felkészülés, ezzel együtt az ellenfelek minden lehetséges módon történő lejáratása" – mondta. Szerinte már 1990-ben meg kellett volna valósulnia az erdélyi magyar politikai pluralizmusnak, hiszen így az egység mítoszának leple alatt valójában egypártrendszer alakult ki (az RMDSZ-re utal), amely - mint fogalmazott - nem a közösség, hanem a csoportérdekeket szolgálja. 

Az MPP soha nem kapott támogatást az államfőtől, sem megalakulása előtt, sem utána, és természetes folyamat volt, hogy miután teljesítette a feltételeket, bejegyezték a pártot - jelentette ki Bálint József.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot