szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izrael vasárnap közölte, hogy felfüggesztette az adóbevételek átutalását a palesztinoknak válaszul arra, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök szövetségre törekszik a béketárgyalásokat ellenző Hamász iszlamista szervezettel.

Egy magas rangú palesztin tisztviselő Ciszjordániában elítélte a lépést, mondván, Izraelnek nincs joga a palesztin pénzalapok visszatartására.

Juval Steinic pénzügyminiszter az izraeli hadsereg rádiójának kijelentette: felfüggesztette 88 millió dollár értékben a vám- és más adók szokásos átutalását. Izrael attól tart, hogy ebből a Hamász iszlamista szervezetet pénzelnék, amely ellenőrzése alatt tartja a Gázai övezetet, és amelynek alapokmánya Izrael megsemmisítésére szólít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!