szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött hétfőn az úgynevezett Clearstream-ügy tárgyalása a párizsi fellebbviteli bíróságon, amelyben a fő vádlott Dominique de Villepin volt francia miniszterelnök.

A per középpontjában egy 2003-ban összeállított, utóbb hamisítványnak bizonyult lista állt, amely több mint nyolcszáz francia közéleti személyiséget - jobb- és baloldali politikusok mellett a gazdasági élet legfőbb szereplőit - kevert pénzmosás gyanújába, köztük Nicolas Sarkozy államfőt.

Tizenhat hónappal ezelőtt a bíróság első fokon nem látta bizonyítottnak, hogy Villepin volt a "megrendelője" a rágalmazási ügynek, s minden vádpont alól felmentette a volt  kormányfőt. A másodfokon folytatódó per kimenetelén múlhat Villepin politikai karrierje, miután már bejelentette: Sarkozy jobboldali alternatívájaként jelöltetni kívánja magát a jövő évi elnökválasztáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Clearstream-per: fölmentették a volt francia kormányfőt

Minden vád alól fölmentette csütörtökön a párizsi büntetőbíróság Dominique de Villepin korábbi francia miniszterelnököt az úgynevezett Clearstream-ügyben, amelyben az egyik felperes Nicolas Sarkozy államfő volt.

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?