szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az EP sajtóközleménye szerint a bizottság egyetértett azzal az értékeléssel, hogy a két ország eleget tesz az ehhez szükséges feltételeknek.

Támogatta az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága Bulgária és Románia csatlakozását a határok nélküli szabad mozgást biztosító schengeni övezethez egy hétfőn megszavazott jelentésben.

Az EP sajtóközleménye szerint a bizottság egyetértett azzal az értékeléssel, hogy a két ország eleget tesz az ehhez szükséges feltételeknek. Az uniós parlament a tervek szerint a jövő hónapban szavaz a jelentésről. Magáról a csatlakozásról azonban a tagországok kormányait képviselő tanácsnak kell döntenie, mégpedig egyhangúlag, azaz valamennyi tagállam egyetértésére van szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása