szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A létesítményt üzemeltető Tepco cég első ízben ismerte el azt, hogy az erőmű egyik reaktorában teljes leolvadás történt.

©

Japánban a Fukusima-1-es atomerőmű egyes reaktorában teljesen leolvadtak a fűtőelemek - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco cég.

A vállalat első ízben ismerte el azt, hogy az erőmű egyik reaktorában teljes leolvadás történt. A tényt azt követően lehetett megállapítani, hogy a múlt hét óta légcserélő berendezéseket helyeztek el reaktorházban, amelyek részlegesen megtisztították a levegőt a sugárzó részecskéktől. Ezután a szakértők már bemehettek a létesítménybe, hogy mérőműszereket helyezzenek el.

Kiderült, hogy az egyes reaktorban öt méterrel alacsonyabb a vízszint a kelleténél. Ez azt jelenti, hogy az izzó, négy méter hosszúságú fűtőrudakat nem borította víz, és ezért azok leolvadtak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!