szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Édesanyja szerint Tristane Banon francia újságírónőt is zaklatta korában az IMF vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn, akit vasárnap vettek őrizetbe New Yorkban, mert a gyanú szerint egy szobalányt molesztált az egyik hotelben - írja a Guardian.

Tristane Banon, az akkor húszas éveiben járó újságírónő 2002-ben egy könyvhöz szeretett volna interjút készíteni Strauss-Kahnnal, de a férfi megpróbálta megtámadni őt - mesélte a Guardian szerint egy vasárnap esti francia tévéműsorban Banon édesanyja, Anne Mansouret, miután nyilvánosságra kerültek az IMF-vezér New York-i ügyének részletei. Az édesanya, aki egyébként a francia szocialisták egyik helyi képviselője is, elmondta, lánya nagy traumát szenvedett az állítólagos támadás miatt.

Tristane Banon
©

Az újságírónő, aki egyébként Strauss-Kahn második feleségének a keresztlánya, egy 2007-es tévéinterjúban be is számolt a zaklatásról, igaz, akkor kisípolták Strauss-Kahn nevét - írja a brit lap, amely szerint Banon akkor "csimpánznak" nevezte az IMF-vezért, és elmondta, erőszakkal kellett leráznia a férfit. "Rosszul végződött az egész... nagyon erőszakosan... meg is rúgtam" - mondta a lap szerint 2007-ben az állítólagos áldozat. "Mialatt verekedtünk, az erőszak szót is megemlítettem, hogy megfélemlítsem, de semmi hatása sem volt. Sikerült kijutnom" - tette hozzá a beszámoló szerint a lány.

Banon beszélt ugyan egy ügyvéddel, de nem tett feljelentést, mert nem akarta, hogy élete végéig erről az incidensről ismerjék - írja a Guardian. Édesanyja vasárnap este arról beszélt, ő is lebeszélte lányát a feljelentésről, többek között a családi kapcsolatok miatt. "Ma már sajnálom, hogy lebeszéltem a lányomat arról, hogy panaszt tegyen. Ebben felelős vagyok" - mondta Anne Mansouret. Az AFP hírügynökség úgy tudja, Banon ügyvédje szerint most panaszt emelnek majd a 2002-es állítólagos zaklatás ügyében.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!