szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzetközi közösség nem az iszlám, hanem a terror ellen visel háborút - mondta szerdai londoni beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki az európai történelmi közelmúlt kapcsán felhívta a figyelmet a populizmus és a nacionalizmus veszélyeire is.

©
Obama a londoni parlament legősibb épületében, a XI. században emelt Westminster Hallban beszélt a törvényhozás két kamarája, az alsóház és a Lordok Háza tagjai előtt. Ő az első amerikai elnök, aki itt szólalhatott fel. Beszédében kijelentette: az al-Kaida terrorhálózat vallásháborúra törekszik a Nyugattal, ugyanakkor muszlimok ezreit mészárolta le világszerte. A nyugati országok viszont nem az iszlám ellen vívnak háborút, harcuk az al-Kaida és szélsőséges szövetségesei ellen összpontosul - mondta Barack Obama.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Videó: hatalmas tömeg előtt akadt el Obama autója

A tömeg üdvrivalgása fújolásba fordult át hétfőn a dublini amerikai nagykövetésg előtt, amikor az európai körútja első állomásán Íországban tartózkodó Barack Obama amerikai elnök páncélozott autója fennakadt a képviselet kijáratának kapujánál - írja egy YouTube-felhasználó, aki videóra is vette az esetet.

MTI Világ

Nem szerette meg egymást Obama és az izraeli miniszterelnök

Az amerikai elnöknek az a vélekedése, hogy a palesztin-izraeli megbékélés kiindulópontját az 1967-es határoknak kell képezniük, alkalmasint egybecseng a nemzetközi közvélemény felfogásával. Csakhogy Barack Obama nem lehet olyan naiv, hogy azt higgye, Izrael több mint 40 év múltán kockára tenné határai védhetőségét - írta szombati kommentárjában a londoni The Times.

MTI Világ

Obama útját is befolyásolta a vulkánkitörés

Elővigyázatosságból Barack Obama amerikai elnök a tervezettnél előbb megérkezett Londonba. A vulkáni felhő a brit meteorológiai intézet előrejelzése szerint keddig eléri Skócia északi és nyugati térségeit, és érinti Észak-Írországot is, de Angliát valószínűleg elkerüli.

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

Üvegből készült zajvédő falat próbálnak ki az M7-esen

Üvegből készült zajvédő falat próbálnak ki az M7-esen

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél