szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit egészségügyi reformot reklámozta egy londoni kórházban David Cameron brit miniszterelnök és Nick Clegg, amikor egy dühödt orvos állította le a rendezvényt a higiéniai szabályokra hivatkozva. Az orvosról utóbb kiderült, hogy inkább az egészségügyi rendszerrel van baja.

Döbbenet ült ki David Cameron brit kormányfő és helyettese, Nick Clegg arcára, mikor David Nunn rájuk rontott a londoni Guy's and St. Thomas' Kórházban. A politikusok az átalakított egészségügyi reformprogrammal kampányoltak, és ennek keretében egy beteget látogattak meg az intézményben - írja a Daily Mail.

A médiának prezentált mosolygós jelenet azonban összezavarodott, mikor David Nunn vezető orvosi tisztségére hivatkozva hangosan kiabálva megjelent. Nunn kifogása az volt, hogy ez egy orvosi intézmény, és a politikusok kíséretében lévő személyek nem lehetnek bent letűrt ingujjal és nyakkendőben. A megzavarodott miniszterelnök megpróbálta a helyzetet kezelni, az újságírók és a politikusi stáb pedig elhagyták a termet, hogy a higiéniai követelményeknek eleget tegyenek. Ha látni szeretné a brit miniszterelnök döbbent arcát, a jelenetről készült videót és fotókat a Daily Mail oldalán nézheti meg.

Később hivatalos szervek cáfolták az orvost és azt állították, hogy a miniszterelnököt kísérő stáb látogatása a higiéniai szabályok szerint zajlott. Időközben kiderült az is, hogy David Nunn-nek inkább az esemény politikai részével lehetett inkább problémája. Az orvos már több alkalommal, nyilvánosan is kritizálta az egészségügyi rendszert. Többek között azt állította, hogy hozzá nem értő menedzserek döntenek fontos lépésekről, és olyan embereknek fizetnek ki hatalmas pénzeket, akik anélkül dolgozzák ki az egészségügyi politika különféle elemeit, hogy valaha is kapcsolatba léptek volna betegekkel és az orvosokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban