szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyolc NATO-katona halt meg egyetlen napon, szombaton Afganisztánban.

A katonai szövetség vasárnap arról tájékoztatott, hogy három katona harci cselekmény közben, egy pedig a lázadók rajtaütésében vesztette életét. További négy NATO-katona balesetben halt meg szombaton.

A NATO nem közölt részleteket a felsorolt esetekről, és a halottak nemzetiségét sem árulta el, mivel a részletes információk közzététele az érintett országokra tartozik. A szombati haláleseteket is beleszámítva ebben a hónapban már 38 NATO-katona halt meg Afganisztánban, az év eleje óta pedig 244-en vesztették életüket.

A Reuters összesítése szerint az Egyesült Államok vezette offenzíva 2001-es kezdete óta Afganisztánban 2531 külföldi katona halt meg, köztük 1623 amerikai, 374 brit, 156 kanadai, 61 francia, 53 német, 40 dán, 36 olasz, 30 spanyol, 27 lengyel, 25 holland és 24 ausztrál. A nemzetközi koalícióban részt vevő többi ország összesített vesztesége 82 katona.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!