szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Facebookon szervezett, a hamburgi metróban tartandó gigaparti ellen keres ellenszert az észak-németországi város vezetése: a partival a hamburgi tömegközlekedésen bevezetendő alkoholtilalom ellen akarnak tiltakozni.

A városvezetés attól tart, hogy szeptember 30-án, egy nappal az alkoholtilalom bevezetése előtt ezrek gyűlnek össze „búcsúpartira” a metró területén a közösségi portálon közzétett felhívás nyomán. Október elsejétől tilos szeszes italokat fogyasztani a város metróállomásain és a szerelvényekben. A Bild című napilap szerint a Hansa-városban több mint 19 ezren jelezték a Facebookon részvételi szándékukat az „ünnepségen”. 

A facebookos ünnepekek – a közösségi portálon szervezett, több ezer embert mozgósító rendezvények – a német rendőrség „rémei, és a rendbontások miatt az elmúlt hetekben az újságok címlapjain szerepeltek. Június elején mintegy 1500 ember akart részt venni egy 16 éves lány születésnapi partiján, aki a Facebookon hívta meg a barátait, de tévedésből mindenki számára elérhetően tette fel az időpontot és a szülei lakcímét.    

Pénteken Wuppertalban rendőrök és fiatalok közötti összecsapásba torkollott egy 800 fős Facebook-buli. A rendőrök borssprayt vettek be és 41 embert állítottak elő. Sajtóértesülések szerint a partin elkövetett rongálás értéke meghaladta a 120 ezer eurót (32 millió forint). Szintén Wuppertalban a hatóságok megpróbáltak betiltani egy július 1-re tervezett másik Facebook-partit, amelyre a közösségi portálon eddig 1600-an jelentkeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást

Elektromos autóval már nem kell betartani Ausztriában egy sebességkorlátozást