szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sakktáblát ajándékozott Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének csütörtökön Brüsszelben Berényi József, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke az Európai Néppárt fennállásának 35. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A közlemény szerint az EPP egyben megünnepelte Wilfried Martens elnöki mandátumának 20. évfordulóját is, míg Martens barátai az elnököt 70. születésnapja alkalmából is köszöntötték.

"Wilfried Martens elnöksége az Európai Néppárt sikeres időszakát jelenti, hiszen irányításával többször megnyerték az európai választásokat. Berényi József, az MKP elnöke a köszöntő mellett egy rövid személyes beszélgetés keretében az MKP ajándékát is átadta az EPP elnökének. Európa egyik legügyesebb politikai sakkjátékosának szimbolikusan egy faragott sakktáblát adott át azzal a kéréssel, hogy Wilfried Martens sakkjátszmájában a szlovákiai magyarok továbbra is fontos szerepet kapjanak" - áll a közleményben.

A Magyar Koalíció Pártja 2004-től teljes jogú tagja a jobboldali, keresztény-konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppártnak, amely hosszabb ideje a legbefolyásosabb európai pártcsalád. Az Európai Néppárt a legnagyobb létszámú frakcióval rendelkezik az EP-n belül, miniszterelnökei, elnökei, illetve az Európai Bizottság elnöke révén jelenleg az EU legbefolyásosabb politikai tömörülése.

A Magyar Koalíció Pártját az EPP európai parlamenti frakciójában Bauer Edit és Mészáros Alajos képviseli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban

Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban