szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy elfogadja a német közvetítést kormánya és a palesztin radikális szervezet, a Hamász közötti fogolycseréről.

Benjámin Netanjahu szavai szerint elfogadták a javaslatot, noha "az nem volt könnyű az izraeli állam számára". A német kezdeményezés egyensúlyt teremt "egyfelől Gilád Salit szabadon bocsátása, másfelől az izraeli polgárok életének és biztonságának" védelme között - mondta Netanjahu.  A kormányfő nem bocsátkozott részletekbe. Egyelőre nem tudni, hogy a német közvetítés tartalmaz-e új javaslatot. A Hamász még nem reagált a német indítványra - fűzte hozzá a kormányfő. Berlin már évek óta igyekszik közvetíteni a Hamász és Izrael között.

Gilád Salit izraeli katonát éppen öt esztendeje ejtették foglyul Gázában radikális palesztin szervezetek, köztük a Hamász, amely elengedése fejében - mint azt szombaton ismét megerősítette - ezer palesztin rab szabadon bocsátását követeli. A francia-izraeli kettős állampolgár, 24 esztendős katona fogsága alatt mindössze három levelet, egy hang- és egy videoüzenetet küldhetett családjának. 2009 októbere óta nincs életjel róla. A katona családja vasárnap felszólította az izraelieket, hogy sms küldésével szavazzanak a fogolycseréről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tízezrek követelik a jemeni elnök és fiai távozását

Tízezrek tüntettek vasárnap Jemen nagyobb városaiban az elnök fiainak és más munkatársainak távozását követelve, miközben az elnök egy közeli munkatársa közölte, hogy Ali Abdulláh Száleh rövidesen visszatér Jemenbe, és kész lemondani a hatalomról.

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról