szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legfrissebb hírek szerint kedd éjfélig a vasárnapi volgai hajóbaleset 98 halálos áldozatát sikerült kiemelni, a kutatások pedig továbbra is jelentős erőkkel folynak a Bulgaria nevű hajó még eltűntként nyilvántartott 31 utasa után.

A Bulgaria nevű - még 1955-ben Csehszlovákiában, a révkomáromi hajógyárban gyártott - hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból - feltehetően túlterheltség és a viharos időben végrehajtott rossz manőver következtében - vasárnap helyi idő szerint délután két óra tájban. A Volga ezen a szakaszán a Kujbisevi víztározóvá szélesedik ki, a két part között csaknem tíz kilométer a távolság.

A hajón - amelyen az előírások szerint csak 140 férőhely volt - a baleset pillanatában 208-an tartózkodtak, sok utas jegy nélkül vett részt a kiránduláson. A hajóbalesetet 79 ember élte túl. Az áldozatok között 65 nő, 15 gyermek és  18 férfi van. A kedd éjszakai adatok szerint 11 nő, 9 gyermek és 11 férfi sorsa egyelőre változatlanul ismeretlen.

Az Argorecstur cég járműve kétnapos sétahajózára vitt turistákat - minden jegy elkelt az útra -, szombaton indult Kazanyból, s vasárnap reggel érkezett az ugyancsak tatárföldi Bolgar városába, majd indult vissza a tatár fővárosba. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal