szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Árnyékkormány alakítását jelentette be szombaton a jemeni tiltakozások több vezető személyisége, közölve, hogy fel akarnak készülni arra az esetre, ha összeomlana Ali Abdalláh Száleh elnök rendszere.

Egyikük, Tavakul Karman azt állította, hogy a 17 tagú átmeneti elnöki tanácshoz egykori kormányzati tisztségviselők és civil szervezetek képviselői csatlakoztak. A lépés arra irányul, hogy egyesített vezetés álljon azoknak a tiltakozásoknak az élére, amelyek ötödik hónapja újra és újra megtöltik a jemeni városok köztereit, Száleh 32 éve tartó önkényuralmának végét követelve.

A szombati bejelentés mindazonáltal aligha növeli jelentősen az elnökre nehezedő ellenzéki nyomást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Jemen: több tízezren követelték az elnök távozását

Több tízezer - a szervezők szerint 250 ezer - tüntető követelte pénteken Jemen fővárosában, Szanaában, hogy a jemeni államfő, aki jelenleg a szomszédos Szaúd-Arábiában van gyógykezelésen, távozzon a hatalomból.

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe