szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy milánói bíróság hétfőn visszautasította Silvio Berlusconi ügyvédeinek azt a kérelmét, hogy az olasz kormányfő a Rubygate néven elhíresült ügyét Rómában tárgyalja az úgynevezett miniszteri bíróság.

A védelem képviselői egyebek között azért kérték a per lefolytatását a fővárosban, mert meglátásuk szerint az illetékes milánói bíróság elfogult Berlusconival szemben.

A perben, amely április 6-án kezdődött, azzal vádolják Berlusconit, hogy egy - az eseménykor még - kiskorú marokkói lány, becenevén Ruby szexuális szolgáltatásait pénzért és ékszerekért vásárolta meg, továbbá később, hatalmával visszaélve utasította a milánói rendőrséget, hogy engedje szabadon a lopáson rajtakapott lányt.

©

Berlusconi tagadja, hogy szexuális viszonyt létesített volna a lánnyal, másrészről pedig azt állítja, hogy esetleges diplomáciai bonyodalmakat akart elkerülni, mert úgy tudta, hogy Ruby Hoszni Mubarak akkori egyiptomi elnök unokahúga, és ezért járt el szabadon engedése érdekében. Ügyvédei szerint ez is alátámasztja azt, hogy a tárgyalást a miniszteri bíróság folytassa le, tekintettel arra, hogy a vád szerint hatalommal való visszaélésről van szó.

Berlusconi bírálói viszont úgy vélik, hogy a 74 éves kormányfő igyekszik kibújni a milánói bíróság eljárása alól, amely a törvény előtt mindenki egyenlő elv alapján járna el, és egy számára kedvezőbb testület előtt védekezne az őt ért vádakkal szemben. A tárgyalást lefolytató testületről a végső szót az alkotmánybíróság mondja ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt