szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 17 jemeni tartományból érkeztek hírek tiltakozó megmozdulásokról: Szanaán kívül többek között Áden, Taiz, Ibb, Bajda, Damar, Hodeida és Szaada városában is tüntetések zajlottak.

Százezrek vonultak utcára hétfőn Jemen fővárosában és az ország több más pontján is a kormány lemondását követelve. Összesen 17 jemeni tartományból érkeztek hírek tiltakozó megmozdulásokról: Szanaán kívül többek között Áden, Taiz, Ibb, Bajda, Damar, Hodeida és Szaada városában is tüntetések zajlottak.

A demonstrálók elítélték az Ali Abdalláh Száleh elnök fia által irányított köztársasági gárda egységeinek korábbi erőszakos fellépését a tüntetőkkel szemben, és azt skandálták, hogy "a világnak tudnia kell, hogy Ahmed (Száleh fia) egy háborús bűnös".

Az egyik befolyásos jemeni törzsi vezető, aki még márciusban csatlakozott a Száleh lemondását követelő megmozdulásokhoz, hétfőn óva intette a hadsereget attól, hogy a kormányellenes tüntetőkre támadjon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!