szerző:
hvg.hu

Egy dzsihádista webszájt arra szólítja fel amerikai követőit, hogy öljék meg David Lettermant, a híres amerikai műsorvezetőt, tévésztárt.

A talk-show-járól ismert tévés nyelvét is kivágatná a militáns webszájt szerzője, miután Letterman megjegyzéseket tett egy al-kaidás terroristavezér megölése kapcsán. Ilyas Kashmirit, az al-Kaida katonai szárnyának "agyközpontját" júniusban ölték meg robotrepülőgépekkel Pakisztánban. Halálát Oszama bin Ladenéhez hasonlította az amerikai műsorvezető. A Letterman elleni fenyegetést egy SITE nevű internetes figyelőcsoport tette közzé. Az ügyről beszámoló CNN ugyanakkor nem tudta független forrásból megerősíttetni ezeket az információkat; az FBI szóvivője szerint vizsgálják a fenyegetést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!