szerző:
hvg.hu

További két ország, Burkina Faso és Chad is csatlakozott azokhoz az államokhoz, amelyek hivatalosan is a líbiai Átmeneti Nemezeti Tanácsot ismerik el az afrikai ország vezetéseként. Korábban mindkét ország jelentős értékű támogatást kapott Moammer Kadhafitól.

Újabb országokkal, Chaddal és Burkina Fasóval nőtt azoknak az államoknak a listája, amelyek a felkelők vezetését, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot ismerik el Líbiai hivatalos kormányának - jelentette a BBC, amely szerint a két új csatlakozó korábban sok támogatást kapott Kadhafitól.

Az ezredesnek egyébként Burkina Faso felajánlotta, hogy befogadja, már ha Kadhafi el akarja hagyni Líbiát. Mindenesetre a bujkáló vezér mellől újabb fontos segítője pártolt el, az al-Arabíja szerint ugyanis áltállt a felkelők oldalára a líbiai titkosszolgálat helyettes vezetője is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!