szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kék festékkel töltött tojást hajított egy elégedetlen egyetemista Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettesre csütörtök este Glasgow-ban – közölte a helyi sajtó.

Tojással dobálta meg a brit miniszterelnök-helyettest egy egyetemista. A kék festékkel töltött tojás eltalálta a politikust, így festékes lett az arca és a zakója is. "Nicknek három tíz év alatti gyereke van, így nem ijed meg egy kis festéktől" – mondta a politikus szóvivője. A rendőrség őrizetbe vette a támadót, a glasgow-i egyetem 22 éves diákját, aki azzal indokolta tettét, hogy tiltakozását akarta kifejezni az ellen, hogy a Liberális Demokraták tavaly kormánykoalícióra léptek a Konzervatív Párttal.

Clegg a Liberális Demokraták vezetője. Glasgowban pártja aktivistáival találkozott, s Willie Rennie-vel, a Liberális Demokraták skóciai vezetőjével éppen a rendezvény helyszínére sétált, amikor a tojástámadás érte.

A politikus nem különösebben jött zavarba. Megmosta arcát, kicsit megtisztogatta zakóját, majd elmondta beszédét a pártaktivisták előtt. "Ezek a dolgok előfordulnak. Nem történt semmi" – mondta egy skóciai rádiónak később.

A kék színnel azonosítják hagyományosan a Konzervatív Pártot, amely 70 év után először tavaly alakított kormányt a Clegg vezette Liberális Demokratákkal. A pártban ez sok mindenkinek nem tetszett, a legradikálisabb libdemek körében a "Szégyen, hogy bekékültetek" (Shame On You For Turning Blue) jelszó dívott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Videó: dühödt orvos zavarta meg a miniszterelnöki protokollt

A brit egészségügyi reformot reklámozta egy londoni kórházban David Cameron brit miniszterelnök és Nick Clegg, amikor egy dühödt orvos állította le a rendezvényt a higiéniai szabályokra hivatkozva. Az orvosról utóbb kiderült, hogy inkább az egészségügyi rendszerrel van baja.

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek