szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 200 elhagyott holttestre bukkant a BBC egyik tudósítója egy olyan tripoli kórházban, ahonnan korábban a közelben kitört összecsapások miatt elmenekültek az orvosok és a nővérek.

A BBC tudósítója több mint 200 holttestre - köztük férfiak, nők és gyerekek maradványára - bukkant a Tripoliban működő Abu Szalim kórházban - tette közzé híroldalán a tévécsatorna, amely egy fotót is bemutatott a kórteremben vagy a folyosón elhelyezett ágyakon fekvő halottakról, akiket lepedőkkel, takarókkal borítottak le.

Wyre Davies, a BBC tudósítója szerint nem tudni, pontosan kik lehetnek a kórházban meghalt személyek, de feltételezhetően civilek, harcosok, sőt afrikai zsoldosok is lehetnek közöttük. A tudósító azt mondta, ilyen szörnyű látványban eddig nem volt része. A csatornának nyilatkozó egyik helyi lakos szerint a holttestek már öt napja hevernek elhagyottan a kórházban.

A BBC szerint a kórházat feltehetően azért hagyták el az orvosok és a nővérek, mert a közelben fegyveres harc tört ki a felkelők és a Moammer Kadhafit pártolók csapatai között. Ugyanakkor néhány környékbeli lakos a csatorna szerint a Kadhafi-rezsimet vádolja a kórházban talált emberek megölésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

A luxustáska az új arany – legalábbis így látja egy tanácsadócég

A luxustáska az új arany – legalábbis így látja egy tanácsadócég

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak