szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valószínűleg a Kadhafihoz hű orvlövészek lőttek rá szombat este arra a Tripoliban lévő szállodára, ahol a forradalomról tudósító újságírók többsége is lakik.

A szálloda erkélyét úgynevezett feetpoint-ként használják, így az éppen tele volt az élőben bejelentkező riporterekkel és telefonálgató újságírókkal, amikor az épületre irányjelzős lövedékekkel egy sorozatot adtak le. Az irányjelzős lövedék vörösen izzik, amikor elhagyja a fegyver csövét, ezért jól kivehető.

A tudósítók között kisebb pánik tört ki és mindenki azonnal elhagyta az erkélyt; a lövedékek azonban nem találták el az épületet és nem tettek kárt senkiben.

A lövések után 3-4 nagyobb robbanást is lehetett hallani a város felől - tapasztalták az MTI Hírcentrum tudósítói a helyszínen.

A Líbia fővárosában lévő Corinthia Bab Africa Hotel tele van újságírókkal ezekben a napokban, mert ez az egyetlen szálloda, ahol még van víz és internet. Szobát már a hírcentrum tudósítói sem kaptak, de - ahogy sokan mások - a szálloda halljában és a teraszon próbálják átvészelni az éjszakát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít