szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azt akarom, hogy az emberek megértsék: még nincs vége - jelentette ki vasárnap Barack Obama amerikai elnök, miközben az Egyesült Államok keleti partvidékén még mindig milliók küszködtek a trópusi viharrá szelídült Irén hurrikán következményeivel. Az Irén következtében hat állam területén összesen 15 ember vesztette életét és 4 millióan maradtak áramellátás nélkül.

"A vihar következményeit még sokáig meg fogjuk érezni és a talpra állás hetekig, vagy még annál is hosszabb ideig el fog tartani" - mondta Barack Obama amerikai elnök. A vihar, amely vasárnap kisebb, átmeneti áradást okozott New Yorkban, elérte Új-Anglia államait, ahol az erős szél fákat döntött ki és épületeket rongált meg és a folyók több helyen kiléptek medrükből. New Jerseyben, ahol a víz szintjének emelkedése helyenként a 3,5 métert is meghaladta, nagyobb károk keletkeztek, mint New Yorkban. A hamarosan újraindítandó tömegközlekedés útjából több mint 300 helyen kellett eltakarítani a törmeléket.

©

New York polgármestere, Michael Bloomberg szerint a vihar súlyos károkat okozott a város strandjain és 650 fát döntött ki. Staten Islanden a tűzoltóknak több tucatnyi helyi lakost kellett kimenekíteniük, akiknek otthonában nyakig ért a víz. A polgármester vasárnap délután 3-kor engedélyezte, hogy a város alacsony területeiről kiköltöztetett New York-iak visszatérhessenek lakóhelyükre. Fél ötkor részlegesen helyreállt a buszközlekedés, de a metróval kapcsolatban egyelőre nem hangzott el hivatalos bejelentés.

Philadelphia elővárosaiban a víz néhol elérte az utcatáblákat. Magában a nagyvárosban az áradás miatt két épület összeomlott. Egy vasárnap született, Philadelphia környéki kisfiúnak a szülei a vihar után adtak második keresztnevet, akit így Manuel Hurricane Cooper néven anyakönyveztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan

India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt