szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy ötven szénné égett csontvázra bukkantak egy Tripoli melletti katonai támaszponttal szomszédos börtönben azután, hogy a Kadhafihoz hű erők kivonultak a körzetből.

A környéken lakók az után fedezték fel a tetemeket, hogy a felkelők elfoglalták a dél-tripoli Szaláheddín (Szaladin) negyedben lévő támaszpontot, amely a 32. dandár elit alakulatainak adott otthont. Az alakulatok parancsnoka Hamisz, Moammer Kadhafinak, az ország elszökött vezetőjének egyik fia volt. Ez volt a Kadhafihoz hű erők utolsó támaszpontja a fővárosban, és a felkelők hétórás küzdelem árán tudták csak elfoglalni szombaton, miután a NATO is bombázta a bázist - számolt be az AFP-nek az egyik harcos. A NATO napi közleményében arról számolt be, hogy két katonai létesítményt talált el Tripoli környékén az elmúlt 24 órában. 

A helybeliek szerint 53 elégett holttestet találtak a megrongálódott börtönépületben. Az egyik szemtanú, egy orvos úgy gondolja, hogy vélhetően kedden vitték végbe az öldöklést a foglyok között. "Lövéseket hallottunk és segélykiáltásokat, de az elrejtőzött orvlövészek miatt nem tudtunk odamenni" - mondta, közölve, hogy a foglyokat Kalasnyikov géppisztollyal és kézigránáttal ölték meg, majd elégették. A támaszponton a felkelők nagy mennyiségű német, amerikai, orosz és olasz gyártmányú fegyvert foglaltak le. A szombati harcok áldozatainak mérlegét még nem hozták nyilvánosságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Budapesti street food helyet záratott be a Nébih

Budapesti street food helyet záratott be a Nébih