szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az alkotmánybíróság elé viszi a tavaly módosított szlovák állampolgársági törvényt a kormánykoalíció részét képező Híd.

Gál Gábor, a magyar-szlovák párt parlamenti képviselője pénteken Pozsonyban közölte: a Hídnak sikerült összegyűjtenie azt a 30 aláírást, amely egy  alkotmánybírósági beadványhoz szükséges. A beadványt a Híd képviselőin kívül a Szabadság és Szolidaritás, illetve az Szlovák Keresztény és Demokratikus Unió képviselői is támogatják.

A szlovák állampolgársági törvényt a tavalyi  választások előtt a Robert Fico vezette akkori koalíció változtatta meg a határon túli magyarok könnyített honosításáról hozott budapesti döntésre reagálva. A sokat vitatott módosítás lényege, hogy automatikusan elveszíti szlovák állampolgárságát, aki felveszi egy másik ország állampolgárságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

A legnagyobbakkal is felveszi a versenyt Bécs új múzeuma

A legnagyobbakkal is felveszi a versenyt Bécs új múzeuma

Letarolta a vihar Bács-Kiskunt

Letarolta a vihar Bács-Kiskunt