szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Változásokat sürget az Arab Liga Szíriában, hogy befejeződjön a vérontás.

Az arab külügyminiszterek kairói tanácskozásán adtak ki kedden nyilatkozatot, amely szerint "azonnal változásokra van szükség, amelyek elvezetnek a vérontás végéhez és a szíriai nép megóvásához".

A szervezet új főtitkára ezzel együtt "gyengének" minősítette a ligát a térségben zajló felkelések kezelésében. A júniusban megválasztott Nabil al-Arabi kijelentette: a szervezetet "élesen, de jogosan" bírálják, és átszervezést ígért.

A tanácskozáson elnöklő katari külügyminiszter (és kormányfő) saját nyilatkozatában azt követelte, hogy a szíriai hatóságok állítsák le "a halál gépezetét", és a hadsereg vonuljon ki a városokból, hogy megkezdődhessen a párbeszéd a nép és a kormány között.

A szíriai vezetésnek azonnal intézkednie kell, hogy átültesse a gyakorlatba azt a megállapodást, amelyet al-Arabi főtitkárral kötöttek Damaszkuszban – tette hozzá Hamad bin Dzsászim bin Dzsábir ász-Száni sejk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!