szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ukrán parlament kedden jogszabályt fogadott el, amely szerint Ukrajnában a jövőben megszűnik a téli és a nyári időszámítás váltakozása, rögzítik a nyári időszámítást – adták hírül ukrán hírportálok.

A honatyák többsége által elfogadott rendelet értelmében Ukrajnában a Greenwichtől számított második időzóna plusz egy óra időszámítás érvényes, s már 2011. március 27-től. Az eltérés Greenwichtől így három óra. A jogszabály megszavazásával érvényüket vesztik a nyári és a téli időszámításra való áttérést előíró, még az egykori Szovjetunióban és az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaságban hozott rendeletek.

Óraállítás közben
©

Az időszámítás módosításáról szóló jogszabály elfogadása mellett az ukrán parlament többségét alkotó frakciók és csoportok szavaztak. A téli és a nyári időszámítás váltakozásának megszüntetését az ukrán törvényhozás tudományos és oktatási bizottsága indítványozta.

Ukrajnában, ahol 1981 óta használták a téli és a nyári időszámítást, azt követően kezdték el mind többen követelni a korábbi időszámításhoz való visszatérést, hogy Dmitrij Medvegyev orosz elnök előállt a téli időszámítás eltörlésére vonatkozó javaslatával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában